remove
Şehrin Dinamikleri 17-3-2023 5 Dakikalık Okuma

Sunum Yaparken Nasıl ve Hangi Renk Giyilmelidir?

  • 750
  • Bir sunuma hazırlanırken kendinize olan güveninizi ve profesyonelliğinizi yansıtan bir sunum kıyafeti seçmek önemlidir. Kalabalık bir toplululuk önünde yaptığınız sunumda görünümünüz de ön plana çıkar ve bu nedenle doğru kıyafet kombinini tercih etmeniz gerekir. Sunumunuzu en iyi şekilde tamamlamanız için sunum kıyafeti nasıl olmalıdır? Hangi renkler tercih edilmelidir? Sizler için derledik.

    Sunum Yaparken Erkekler Nasıl Giyinmeli?

    Erkekler için sunum esnasında şık ve profesyonel bir görünüm yaratmanın en kolay yolu şüphesiz gömlek modelleridir. Beden orantınıza göre vücudunuza uyum sağlayan bir gömlek, sunum için sade ve şık bir tercih olacaktır. Sunum yapacağınız ortama ve giyeceğiniz diğer kıyafetlere bağlı olarak gömleğin rengine karar verebilirsiniz. Örneğin beyaz ve açık mavi gömlekler eskimeyen bir klasiktir.

    Kumaş pantolon modellerinin yanı sıra pamuk ve kanvas modeller sunum için ideal pantolon modelleri arasında yer alır. Hemen hemen her gömlek rengiyle uyumlu bir kombin yakalamak bu pantolon modelleri ile oldukça pratiktir. Örneğin, beyaz bir gömlek ve lacivert kumaş pantolon ile sunumlar için şık kombinler oluşturabilirsiniz. Daha spor bir görünüm için tercihinizi siyah denim pantolonlardan yana da kullanabilirsiniz ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta denim pantolonunuzun spor ile şıklığı harmanlayabilen bir model olmasıdır.

    Sunum stilinize farklı dokunuşlarda bulunmak istiyorsanız spor veya blazer ceket tercih edebilirsiniz. Blazer ceketler birçok gömlek modeliyle kolaylıkla uyum sağlarken, klasik dokunuşu ve rahat olması da tercih sebebidir. Ceket seçimi yaparken, terlemeye yol açmaması için kumaş türüne dikkat edilmelidir.

    Sunum yapacağınız kitleye göre klasik giyinmeniz önemliyse takım elbiseler sizin için en ideal seçenektir. Böyle günler için mutlaka dolabınızda lacivert ya da siyah tonlarda bir takım bulundurmalısınız. Ayrıca takım elbisenizde kravat, kol düğmesi gibi aksesuarlar kullanmanız kombininizde özenli bir hava yaratacaktır.

    Sunum Yaparken Kadınlar Nasıl Giyinmeli?

    Sunum yaparken doğru tarzı yakalamak için öncelikle konuşma yapacağınız kitleyi göz önünde bulundurmalısınız. Resmi bir sunum için, siyah veya lacivert bir takım elbise ve rahat topuklu ayakkabılar çok iyi görünecektir. Sunum bir start-up veya teknoloji konferansı gibi daha az geleneksel bir grup için ise renkli bir kalem etek veya dar paçalı bir pantolon ile ipek bir bluz tercih edebilirsiniz.

    Büyük bir gruba sunum yapıyorsanız büyük olasılıkla bir yaka mikrofonu takmanız gerekecektir. Sunum kıyafetinizi seçerken bunu mutlaka aklınızda bulundurun. Birçok yaka mikrofonu kemer ya da cebe takılmaktadır. Genelde gömlek ve kumaş pantolon sunum yaparken daha uygun olacaktır. Yaka mikrofonunu düğmeli bir gömleğin ikinci düğmesinin hemen üzerine yerleştirebilirsiniz.

    Gösterişli takılar çoğu zaman güzel ve dikkat çekici görünse de bir sunum sırasında dikkat dağıtıcı olabilir. Takılarınızın ışığı izleyicilere geri yansıtmasını ya da bileziğiniz veya kolyeniz her hareket ettiğinde mikrofonun sesinin azalmasını istemezsiniz. Bunun için sahne ışıkları altında gürültü yapmayacak veya parlamayacak sade takılar seçmelisiniz.

    Sunum Kıyafetlerinde Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

    Derin ve koyu renkler parlak renklere kıyasla gücü daha çok ortaya çıkarma eğilimi gösterir. Bu yüzden zeki ve güvenilir biri olduğunuzu siyah, kahverengi, füme veya lacivert gibi koyu tonları tercih ederek göstermeniz önerilir. Bu renkler açık renklere göre daha ağır bir görünüme sahiptir ve kişiye otoriter bir hava katar. Resmi sunumlar için oldukça ideal renklerdir.

    Bunun yanı sıra bir ürün tanıtımı için sunum yapacak da olabilirsiniz, bu sebeple dinleyicilerinizin dikkatini daha çok çekmeniz gerekebilir. Hareketli bir sunum yapacaksanız ve biraz neşe katmak istiyorsanız dikkat çekici renkler tercih edebilirsiniz. Kırmızı rengin kalp atışını hızlandırdığı ve dinleyicileri heyecanlandırdığı bilinmektedir. Sarı ise dikkat çekici bir başka renktir ve dikkati korumak için harika bir seçim olabilir. Mor ise yaratıcılığı artırabilen bir renk olarak görülmektedir.

    Sarar erkek ve kadın giyim koleksiyonunda sunum için ihtiyacınız olan tüm kıyafetlere zengin renk çeşitleriyle ulaşabilirsiniz. Siz de sunumlarınız için en iyi görüme kavuşmak istiyorsanız, Sarar online satış mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler