remove
Tips & Tricks 16-5-2022 4 Dakikalık Okuma

Sürdürülebilir Dolap Detoksu

  • 1284
  • İlkbahar’ın gelmesi ile doğada başlayan yenilenme ve değişim aynı zamanda evimizde yenilikler yapma zamanının geldiğinin de habercisidir. Eşyalarımızı ve giysilerimizi negatiflikten uzaklaştırarak, yeni başlangıçlar yapmanın tam zamandır. Bu değişim bize hem motivasyon hem de farklı bir yaşam enerjisi kazandıracaktır. Ayrıca yapacağımız yenilikleri doğa ve çevre dostu aynı zamanda sürdürülebilir ürünlerle gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Bu yazımızda sizler için bahar temizliğini doğal ürünlerle nasıl yapabileceğinizden bahsettik.

    Sedir Uçucu Yağı

    Sedir uçucu yağı, güzel bir kokuya sahiptir ve ortam kokusu olarak evlerinizde kullanabilirsiniz. Difüzor ve buhurdanlıklara birkaç damla damlatarak, her zaman odalarınızın hoş kokmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca giysilerinizi güvelerden ve böceklerden uzat tutmak için Sedir uçucu yağı idealdir. Sedir Uçucu yağı aynı zamanda naftalinin doğal alternatifidir.

    Lavanta Keseleri

    Çekmecelerinizin ve dolaplarınızın mis gibi kokmasını isterseniz, lavanta keseleri bu ihtiyacınızı karşılayacaktır. Keselerin içindeki çiçeği açmadan toplanmış lavantalar, uzun süre güzel kokusunu muhafaza edecektir ve kıyafetlerinizin de güzel kokmasını sağlayacaktır.

    Sıvı Kastil Sabunlar

    Kışlık kıyafetlerinizi kaldırıp, yerine yazlık kıyafetlerinizi yerleştirme zamanı geldiyse ve yünlü kıyafetlere sahipseniz bir önerimiz bulunuyor: Sıvı kastil sabunlar… % 100 saf uçucu yağlar ile doğal olarak hazırlanan Sıvı kastil sabunlar kullanarak yünlü kışlık kıyafetlerinizi yıkayabilirsiniz. Böylece bir sonraki kışa, yünlü kıyafetlerinizi güzel bir şekilde hazırlamış olursunuz. Ayrıca sıvı kastil sabunları, el ve yüz temizliği için de kullanabilirsiniz.

    Ayakkabı Torbaları ve Pedleri

    Giymediğiniz veya çok sık kullanmadığınız ayakkabılarınızı saklamanın en iyi yolu, ayakkabı torbaları ve pedleri kullanmaktır. Yüzde yüz keten kumaştan üretilen ayakkabı torbaları aynı zamanda lavanta kokusuna da sahiptir. Kış aylarında sık kullandığınız bot ve çizme gibi ayakkabılarınızı, lavanta kokulu ayakkabı torbalarında hoş bir şekilde saklayabilirsiniz. Ayakkabı pedlerini de içlerine koyarak güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

    Lavanta Askıları

    Kıyafetleriniz gardırobunuza lavanta askıları kullanarak asabilirsiniz. Böylece hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde kıyafetlerinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

    Lavantalı Oda Spreyi

    Çekmecelerinizi ve dolaplarınızı temizledikten ve yeterince havalandırdıktan sonra lavanta kokulu oda spreyleri ile kıyafetlerinizi yenileme sürecini tamamlayabilirsiniz. Lavantalı oda spreylerin formülünde saf uçucu yağlar kullanılır ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Sadece dolaplarınızda değil, odalarınızda da kullanabilir ve odanızın her zaman mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

    Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi doğal ve güzel kokulu ürünler kullanarak, sürdürülebilir bir çekmece ve gardırop temizliği yapabilirsiniz. Mevsim değişikliğine uygun yazlık kıyafetlerinizi hazırlarken, kışlık kıyafetlerinizi güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Aromatik doğal kokuları sadece dolaplarınızda ve kıyafetlerinizde değil, odalarınızda da kullanabilirsiniz. Ayrıca farklı ve hoş oda kokuları arıyorsanız, Sarev’in oda kokularını da tercih edebilirsiniz. Sport chic reed diffuser çubuklu oda kokusunun üst notalarında; bergamot, papaya ve ananas bulunuyor. Orta notalarda; sümbül, beyaz çiçekli yasemin ile beraber güller ve iris çiçeği yer alıyor. Dip notalarında ise patçuli ve vanilya ile eşsiz bir koku oluşturuyor. Pure life reed dİffuser çubuklu oda kokusunun üst notalarında; yeşil ve meyve notaların karışımı ile freesia yer alırken, orta notalarında; müge çiçeği, peony(şakayık) ve yasemin bulunuyor. Dip notalarında ise amber ve sedir ağacı kusursuz bir koku sağlıyor. Sarev oda kokularını hemen keşfetmeye başlamak için tıklayınız.

    Diğer Makaleler