remove
Trendler 20-2-2024 8 Dakikalık Okuma

The Holiday’in İkonik Karakteri: Iris Simpkins

  • 93
  • Başrollerinde Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black’ın yer aldığı The Holiday filmi yalnızlık ve aşk üzerine düşündüren eğlenceli bir filmdir. Yönetmen Nancy Meyers’in bir kez daha etkileyici karakterler yaratma konusundaki ustalığını gözler önüne serer. 135 dakikalık filmde esprili, yürek ısıtan diyaloglarla büyüleyici bir romantik komedi olarak izleyenleri kendine bağlar. Bu eğlenceli ama bir o kadar da duygusal filmin konusundan kısaca bahsedelim.

    The Holiday Filmi Konusu

    Filmin ana karakterleri Amanda ve Iris aşk konusunda pek de şanslı olmayan başarılı iki iş kadını olarak karşımıza çıkar. Bir tatil programında karşılıklı ev değiştirmeleri, Amanda ve Iris’in yollarını kesiştiren önemli bir dönüm noktası olur. Birbirlerinin evlerinde tatil yapmak için bu tatil programından anlaşırlar. Ancak aşkta hep hayal kırıklığı yaşayan Amanda, gideceği evde erkek olmamasını özellikle de talep eder. Iris ise bu tatile dinlenmek ve uzun süredir unutamadığı platonik aşkını unutmak için çıkacaktır.

    Iris ve Amanda birbirlerinin evlerine geldiklerinde farklı tarzlar ve atmosferle karşılaşırlar. Amanda’nın evi oldukça büyük ve şık bir ev olarak düzenlenmiştir. Aksine Iris’in evi ise daha küçük, sıcak ve samimi bir atmosfer çizer. Bir gün Iris’in abisi sarhoş bir halde Amanda’nın kaldığı Iris’in evine gelir ve Amanda ile aralarında tuhaf bir yakınlık oluşur. Iris ise Amanda’nın evinde kalırken orada yeni arkadaşlar edinir. Hatta Amanda’nın yakın bir arkadaşıyla da tanışır. O da sevgilisi tarafından aldatılmış biri olduğundan aralarında karşılıklı bir yakınlık oluşur. Tatil sırasında ise Iris’in platonik olarak âşık olduğu kişi Iris’in yanına gelir. Ancak Iris platonik aşkına yönelik olarak kesin kararını verir ve Amanda’nın arkadaşı ile aşk yaşamaya başlar. Tatil bitip Amanda evine geri dönerken aslında Iris’in abisi Graham’ı sevdiğini anlar.

    Uzun süredir hiçbir şekilde ağlamamış olan güzel kadın, bu hisler karşısında gözyaşlarını tutamaz. Bu tatil Amanda ve Iris için çok büyük değişimler getirmiştir. İki kadın da tatillerinde aşklarını bulmuş ve hayatlarındaki o derin boşluktan kurtulmuştur. Yönetmenliğini Nancy Mayers’in yaptığı bu romantik komedi, insanın ruhunu ısıtacak anlar, diyaloglar ve mekânsal görüntülerle sizi kendine başka bir şekilde bağlar.

    Iris Karakterinin Hikâyeye Yön Veren Çok Özel Kurgusu

    Iris karakteri, filmin genel olarak yansıtmak istediği yalnızlıktan aşka yolculuk temasını mükemmel şekilde ortaya koymaktadır. Aynı zamanda da Iris, filmin tam odağına oturmuş bir karakter olarak da dikkatleri üzerine çeker. Büyük şehirde yaşayan güçlü, modern ama mutsuz kadın karakterini çok iyi şekilde izleyiciye yansıtır. Ancak Londra’da yaşayan bir köşe yazarı olarak hayatında başarılı gözükse de içten içe mutsuzluğu derinden yaşamaktadır.

    Iris’in meslektaşı olan Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemesi de modern hayat içinde sıkışıp kalan insanların kaderini anlatan bir detay olarak öne çıkar. Bu kapsamda Iris’in aşk sandığı şey aslında kendi kafasında oluşturduğu imgelere dayanan bir kurgu olarak da okunabilir. Iris karakterinin filmin ilerleyen aşamalarından değişime uğrayan ruhsal devinimleri, filmin gidişatını belirleyen kırılmalar olarak görülebilir. Iris’in tatilde yer değiştirmesi ve başka bir hayatın atmosferine girmesi sıkışıp kaldığı hayattan çıkmasını temsil etmektedir. İçinde yaşattığı küçük kızın neşeyle açığa çıktığı bu değişim ve dönüşüm süreci, seyirci için de bir değişim ve dönüşümü beraberinde getirir.

    Filmde Iris, Amanda’ya göre daha mütevazı ve sade bir karaktere sahiptir. Karşılıksız aşk beslediği Jasper Bloom’un evleneceği haberini almasıyla alt üst olan Iris, aslında değişim için dibe batmanın da ne kadar önemli olduğunu görmemizi sağlar. Iris ile özdeşleşmek seyirci için oldukça kolaydır. Çünkü Iris her gün sokaklarda işe yetişmeye çalışırken romantik bir güzelliği yansıtan modern kadının prototipi olarak karşımıza çıkmıştır. Bu sayede de evet, onunla özdeşlik kurmak oldukça kolay hale gelir. Samimi ve sıcak bir karakter olarak duygusal iniş çıkışları açıkça görülür. Yaşadıkları herkesin yaşadığı yaşayabileceği şeylerdir. Aynı zamanda Iris’in sade, mütevazı, klasik ve kadınsı karakteri kıyafetlerine de yansır. Iris’in stili tam olarak filmdeki taşıyıcı güç olan karakterinin bir yansıması olarak ortaya çıkar

    Iris’in Karakterini Ortaya Koyan Stil Detayları

    Iris’in sade ve mütevazi karakterinin gardırobunda tam karşılık bulduğunu görebiliriz. İlk olarak Iris’in giydiği ceketler ön plana çıkar. Gerçekten harika blazer ve ceketler tercih etmektedir. Tüvit kumaştan yapılmış olan ceketiyle dışarı çıkmak için hazır olduğu sahnede stilini konuşturur. Kış beyazı renk tercihleri de sofistike tarzını ortaya koyan detaylardan biri olarak dikkat çeker. Siz de bu zarif şıklığı yakalamak isterseniz hem özel hem de günlük kullanımlarınızda şık ve sofistike bir kombin için Charlyn Ekru Ceket tercih edebilirsiniz.

    Favori Parça: Blazer Ceket Charlyn Ekru Ceket
    Favori Renk: Siyah Charlote Siyah Abiye

    Ceketlerini tamamladığı eşarplar aksesuar kullanımının önemine vurgu yapar. Gerçekten çok şık eşarp kombinleriyle karşımıza çıkar. Iris’in giydiği bluzlar bulunduğu ortama göre seçilen çok şık kombin parçalarıdır. Ofis partisinde giydiği puantiyeli üst modası asla geçmeyen bluz stilini yansıtır. Romantik Iris tarzını tam olarak ortaya koyan puantiyeli bluz parti için sade şıklığı nasıl yakalayabileceğinize dair ipuçları verir. Iris’in kadınsı ve klasik tarzını yansıtan bir başka bluz seçimi de Hanuka partisinde giydiği doğaçlama beyaz bluzdur. Iris’in sade ama etkileyici kadın görünümünü tamamlayan bu beyaz bluzdaki renk seçimi genel olarak kıyafetlerindeki renk seçimine işaret eder. Siz de zahmetsiz şekilde bir kombin yapmak ve şık görünmek isterseniz Briana Beyaz Bluz tam size göre bir tercih olacaktır.

    Gündelik modern şehir hayatını yansıtan Iris kıyafetleri arasında yoga tarzı kombin parçaları yer alıyor. Kapüşonlu ve atletleriyle rahat, salaş ama şık şehirli kadın stilini yansıtan kombinler de yapar. Gösterişli yoga kıyafetleri günümüzde popüler moda trendleri arasında yer aldığından Iris’in kapüşonluları ve atletleri trendleri yeniden yorumlar. Iris’in gece kıyafeti seçimini en iyi şekilde Arthur Abbott ile Bir Akşam’a giderken görülür. Burada görülen küçük siyah mini elbise her kadının dolabında olması gereken kurtarıcı elbise seçenekleri arasında yer alır. Bu küçük siyah mini elbise Iris’in sade ve etkileyici tarzını tam olarak yansıtan seçimlerinden biri olarak görülebilir. Siyahın şıklığını gardırobunuza taşımak ufak detaylarla oynayarak tek elbise ile farklı kombinler yapabilmek adına Charlote Siyah Abiye ya da daha klasik bir parça olan Averys Siyah Elbise seçeneğini tercih edebilirsiniz. İki şık elbise de Iris Simpkins şıklığını kolaylıkla yakalamanıza olanak verecektir.

    Gündelik hayatta Iris, rahat ve şık kıyafetler giymeyi tercih etmektedir. Ceketlerle yaptığı kombinler hem spor hem klasik tarzı bir arada ortaya koyar. Bluzları, ceketleri elbiseleri ile Iris modern şehirli kadın profiline romantik bir dokunuş katar. Iris’in romantizmi giydiği tüm kıyafetlerde kendini göstermektedir. Iris gibi sade ama etkileyici bir şıklık yakalamak Sarar kadın giyim koleksiyonlarıyla oldukça kolaydır.

    Iris’in romantik seçimlerini tercih ederek sade ve etkileyici şıklığı yakalamak için Sarar kadın giyim koleksiyonlarını inceleyebilirsiniz. Sarar etkinlik, haber ve indirimlerinden bilgi sahibi olmak için de e-bültenine üye olabilirsiniz.

    Diğer Makaleler