remove
Sarev 1-12-2021 4 Dakikalık Okuma

Throw Nedir? Ne İçin Kullanılır?

  • 1433
  • İngilizce olan throw kelimesinin tam olarak Türkçe karşılığı “atmak” anlamına gelmektedir. Ev tekstilinde genel olarak kanepe, koltuk ya da yatağın üzerine “atılan” çeşitli boyutlardaki örtülere de throw adı verilmektedir. Throwların ölçüleri üzerine atılacak olan eşyanın boyutlarına göre değişkenlik gösterir. Bir yatağın üzerine atılan throw daha büyükken bir sandalyenin üzerine atılan throw ise çok daha küçük boyutlardadır. Throwlar pamuk, polyester, kadife ya da yün gibi çeşitli kumaşlardan üretilebilirler. Üretiminde kullanılan kumaş çeşidi kullanım amacına göre de belirlenebilir. Genel olarak dekoratif amaçlı kullanıldıklarından dolayı çeşitli renklere sahip, desenli ve kenarları saçaklı olan modelleri ile sıkça karşılaşabilirsiniz.

    Throwlar Ne İçin Kullanılır?

    Throw örtülerin çok çeşitli kullanım amaçları vardır. Çoğunlukla dekoratif amaçlı kullanılsalar da işlevsel olarak birçok alanda tercih edilebilirler. En sık kullanılan biçimi koltuğun kenarına atılan throwlar olarak karşımıza çıkar. Oturma odasında koltuğun kenarında duran bir throw hem dekoratif olarak modern ve hoş bir tarz yaratır, hem de birçok işlevselliğe sahiptir. Örneğin, yumuşak ve sıcak tutan bir throw televizyon battaniyesi olarak kullanılabilmektedir. Güzel bir film seyrederken yumuşak dokusuyla konforlu bir his yaratır. Ayrıca serin havalarda sıcak kalmanıza yardımcı olur. Yine koltuğun kenarında duran bir throw balkona çıkarken üzerinize alabileceğiniz bir örtü, şal görevini üstlenebilir. Oturma odasının dışında yatak odalarında yatağın üzerine süsleyici bir ürün olarak da serilebilirler. Genellikle yatağı yarım kaplayacak şekilde yatağın üzerine atılırlar. Mobilyaların kullanım ömrünü artırmak için de mobilya üzerlerine throwlar örtülebilir. Böylece hem evinizin dekorasyonunda hoş bir tarz yakalamış olursunuz hem de eşyaların erken yıpranmalarını önlemiş olursunuz. Daha bohem tarza sahip evlerde throwlar bir duvar süsü olarak da kullanılabilir. Çeşitli desenlere sahip throwlar duvarlarda adeta bir tablo esintisi yaratarak evinize etnik bir hava katar. Throwlar sadece evlerde değil dışarda da kullanılabilen çok amaçlı örtülerdir. Örneğin, piknik yaparken üzerinde oturabileceğiniz bir örtü olarak kullanılabilirler. Kumsalda uzanırken de altınıza serebileceğiniz hava geçirgenliği yüksek, terletmeyen keten ya da pamuk throwlar hem serin kalmanızı sağlarken hem de sahil tarzınızı yansıtır.

    Throw ve Battaniye Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Throwlar ve battaniyeler arasındaki en göze çarpan fark boyutları ve kullanım alanlarıdır. Battaniyeler yataklarda örtünmek için kullanıldığından genellikle yatak boyutlarında iken throwlar kanepe, koltuk kenarları, sandalyeler üzerinde kullanıldığı için daha küçük boyutlardadır. En büyük throw çeşidi olan yatak üzerine serilen throwlar bile yatağın yarısını kaplayacağından dolayı battaniyelerden daha küçük üretilirler. Diğer bir önemli fark ise kullanım amaçlarıdır. Battaniyeler gece yatarken örtünmek için kullanılır. Dolayısıyla sıcak tutan pamuk ve yün gibi kalın malzemelerden ağır gramajlı olacak şekilde üretilir. Throwlar çoğunlukla dekoratif amaçlı kullanıldığından dolayı çok çeşitli kumaşlarla üretilebilirler. Ayrıca battaniyeler yatak örtüsünün altına serildiğinden dolayı throwlara oranla daha az renk ve desen çeşitliliğine sahiptir. Bunun tam tersine throwlarda temel amaç göz zevkini artırmak olduğu için bu çeşitlilik oldukça fazladır. Battaniyeler genel kullanım tercihi yatak odaları olurken, throwlar oturma odası, yatak odası, mutfak gibi evin her alanında kullanılırlar. Hatta sahil, deniz kenarı ve park gibi dış mekanlarda da oldukça fazla tercih edilirler.

    Evinizin modern ve hoş görünmesini istiyorsanız çeşit çeşit renklere ve desenlere sahip throwlar edinebilir, bunları evinizin farklı alanlarında kullanabilirsiniz. Throwlar özellikle son dönemlerde oldukça popüler olan işlevsel ve dekoratif ürünlerdir. Farklı renk, desen ve ebatlardaki throwlar, hem modern hem de etnik tarzdaki evler için uygun çeşitleriyle evinize hoş bir hava katacak.

    Diğer Makaleler