remove
Trendler 5-7-2023 6 Dakikalık Okuma

Türkiye’nin Doğal Güzellikleri: Keşfedilmeyi Bekleyen Tatil Rotaları

  • 396
  • Türkiye, dünya genelinde turistlerin en çok ilgi gösterdiği ülkeler arasında yer alır. Hem tarihi hem de kültürel zenginlikleriyle öne çıkan ülkemizin doğal güzellikleri de oldukça etkileyici manzaralar sunar. Kendine has coğrafyası, yaban hayatı ve deniz-kum-güneş turizmi açısından oldukça zengin olan Türkiye, keşfedilmeyi bekleyen birçok tatil rotasına da ev sahipliği yapar. Farklı deneyimler yaşamak için Aladağlar Milli Parkı, Bafa Gölü, Sis Dağı Yaylası, Ulubey Kanyonu ve Karaca Mağarası’nı seyahat planlarınız arasına ekleyebilirsiniz. Tatile çıkmadan önce Sarar koleksiyonları ile tatil kombinleri hazırlayabilirsiniz.

    Karaca Mağarası

    Bafa Gölü

    Karaca Mağarası

    Gümüşhane ilinde yer alan Karaca mağarası birçok özelliğiyle hem Türkiye hem de dünya üzerindeki mağaralardan ayrılan önemli bir doğal oluşumdur. Her sene 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiği bu mağara, ülkemizde en yüksek rakıma sahip mağaradır. Yaklaşık 150 milyon yıllık olan bu mağara yapısı, içerisinde kalsiyum karbonat barındıran kireçtaşlarının sarkıt ve dikitler oluşturmasıyla meydana gelmiştir. Denizden 1550 m yükseklikteki mağaranın ortalama tavan yüksekliği 18 m, iç alan genişliği ise 150 metrekare civarındadır. Özellikle damlataşı oluşumları açısından zengin olan Karaca mağarası sizi kendine hayran bıraktıracak bir yapıdadır. Sarkıtları, dikitleri, sütunları, traverten havuzları ve basamakları, mağara çiçekleri, mağara incileri yanı sıra mağara gülleri gibi doğal oluşumları gözler önüne serer. Halen oluşumuna devam eden mağarayı gezerken sanki başka bir gezegene gitmiş hissini üzerinizden atamayacaksınız.

    Bafa Gölü

    Bafa Gölü, Aydın ilinin Milas ilçesi sınırları içinde yer alır. Antik çağda Ege Denizi ile bağlantılı olan göl, bugün çevresindeki dağlarla ayrılmış bir iç göl haline gelmiştir. Bafa Gölü, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve kuş gözlemi için önemli bir merkezdir. Balık tutma, yüzme, tekne turu yapma ve kano gibi aktiviteler yapılabilir. Ayrıca gölün etrafındaki dağlık arazide doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve at binme gibi aktiviteler de yapılır. Gölün etrafındaki otel ve pansiyonlar, sabah ve akşam göl manzarası eşliğinde huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir seçenek sunar. Ayrıca kamp severler için de göl çevresinde birçok kamp alanı bulunur. Göl çevresinde yer alan tarihi kalıntılar arasında ise Herakleia Antik Kenti öne çıkar.

    Ulubey Kanyonu

    Sis Dağı Yaylası

    Aladağlar Milli Parkı

    Ulubey Kanyonu

    Amerika Birleşik Devletleri Arizona eyaletindeki Büyük Kanyon’dan sonra dünya üzerindeki ikinci en büyük kanyon unvanına sahip Ulubey Kanyonu, Ulubey ve Banaz çayları boyunca devam eden bir ana kanyon yanı sıra buna bağlı onlarca yan kanyondan oluşan bir doğa harikasıdır. Uşak iline 33 km uzaklıkta olan bu kanyonu cam terastan kuş bakışı seyretmenin heyecanı ise herkese farklı bir deneyim sunar. Kanyon 45 kilometreyi aşan uzunluğa ve 50 ile 170 m arasında değişen derinliklere sahip bir doğal oluşumdur. Granit ve kumtaşı tarzındaki kayalıkların erozyon ve hava akımlarının etkisiyle aşınması sonucu oluşmuş bu kanyon size unutulmaz görsel harikalar sunacaktır. Yükseklik korkunuz yoksa bu kanyonu seyretmenin en doğru adresi ise cam teras olacaktır.

    Sis Dağı Yaylası

    Karadeniz yaylaları birbirinden güzel manzaralarıyla benzersiz bir coğrafyadır. Yayla denildiğinde akla ilk Ayder yaylası gelse de Giresun ili sınırları içerisinde yer alan Sis Dağı yaylası da turizm açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Adından anlaşılacağı üzere Sis Dağı, aniden bastıran sisin ortamı masalsı bir yere çevirdiği Karadeniz’in en güzel yerlerinden birisidir. Giresun Görele’nin en büyük dağı olan Aladağ’ın yüksek kesimlerinde yer alan bu yayla doğaseverlere keşiflerle dolu bir yolculuk sunar. Oksijen miktarı o kadar fazladır ki her nefes alışınızda kendinizi yenilenmiş hissedersiniz. Temmuz ayının 3. haftası düzenlenen şenliklere yerli yabancı birçok turistin yanı sıra birçok köy halkı da katılır. Sis Dağı Yaylası’nın buz gibi sularında gezinirken, bulutlara komşu bu yaylanın şifalı olmasıyla ünlenmiş çalı çiçeğini de yemeyi sakın unutmayın.

    Aladağlar Milli Parkı

    Aladağlar Milli Parkı, Adana ili sınırları içerisindedir. Buradaki doğal güzellikleri keşfetmek için en uygun dönem, yaz aylarıdır. Yemyeşil ormanlık alanlarda yürüyüş yapabilir, buzul gölleri ve şelalelerle dolu doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Bölgede Kapuzbaşı, Sarıçam, Akgöl ve Yedigöller Şelalesi gibi hayranlık uyandıran pek çok şelale vardır. Doğa yürüyüşlerinden dağ tırmanışına, kamptan pikniğe kadar birçok açık hava etkinlikleri yapılabilir. Parkın içinde birçok kamp alanı bulur. Ayrıca parkın merkezinde yer alan Aladağlar Milli Parkı Konukevi’nde odalar ve bungalovlar mevcuttur.

    Ülkemiz birbirinden özel, görülesi doğal güzellikleriyle farkını her zaman ortaya koyar. Doğal yaşamdan doğal oluşumlarına kadar bu güzellikleri keşfederken konforunuzdan da ödün vermemek için Sarar kadın spor giyim ve Sarar erkek spor giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz. Tatil rotanızın keyfine varırken kıyafetlerinizle de konforu üst seviyede yaşarsınız.

    Diğer Makaleler