remove
Tips & Tricks 6-1-2023 5 Dakikalık Okuma

Uygun Pantolon Kesiminizi Bulun

  • 885
  • Doğru pantolonu bulmak kadın giyim kombinlerinde her zaman önemli olmuştur. Bel ve karın bölgesinin daha ince görünmesi, bacakların kalın ve kısa durmaması ve kişinin tarzına uyması dikkat edilen noktalardır.

    Tüm bu detaylar düşünüldüğünde doğru pantolonu bulmak çok zor görünebilir. Fakat vücudunuzu tanıdığınızda çok daha doğru seçimler yapmanız mümkün.

    Üçgen Vücut Tipine Göre Pantolon Kesimleri

    Üçgen vücut şekli, üst bedenin dar alt bedenin kalın olduğu vücut şeklidir. Omuz ve bel ince yapılı iken basen ve bacak kalınlığı daha fazladır.

    Üçgen vücut tipine sahip olan kadınlar hem yüksek hem de düşük bel pantolon tercih edebilirler fakat seçimlerinde dikkat etmeleri gereken bazı detaylar mevcuttur.

    Eğer yüksek bel pantolon tercih edecekseniz bel bölgesi dar olan bir pantolon tercih etmelisiniz. Bu sayede pantolon belinizi saracağı için bel inceliğini ortaya çıkarır.

    Düşük bel pantolon seçimlerinizde kumaşın ahenkli olmasına ve dökümlü durmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede bel inceliğinizi ön plana çıkarırken aynı zamanda daha ferah bir görüntü sağlayabilirsiniz. Düşük bel pantolon seçimlerinizde kalın-potluk yapabilen kumaşları ve dar kesimleri tercih etmeniz alt bedeninizin olduğundan daha kalın görünmesine sebep olabilir.

    Üçgen vücut tipinde dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise paça bölgesidir. Bu noktada palazzo, havuç, kalem gibi birçok modeli tercih edebilirsiniz. Fakat bacakları dar, paçaları geniş olan modeller bacaklarınızın daha kalın görünmesine neden olabilir.

    Bir diğer detay ise, tercih edilen desenlerle ilgilidir. Üçgen vücut tipine göre pantolon seçimi yapılırken mümkün olduğunca desensiz kumaşlar tercih edilmelidir. Bol kesim pantolonlarda; koyu renkli, çizgili, kaz ayak modellerine sahip modelleri seçmek daha doğru olacaktır.

    Yuvarlak Vücut Tipine Göre Pantolon Kesimleri

    Yuvarlak vücut tipi üst bedenin kalın yapılı, alt bedenin ince yapılı olduğu beden tipidir. Bu vücut tipine sahip olan kişilerde kilo daha çok bel, sırt, kol ve omuzlarda toplanır. Yuvarlak tipi vücuda sahip olan kadınların pantolon seçimlerinde dikkat etmesi gerekenler detaylar ise şöyledir:

    Düşük belden kaçınılması gerekir. İdeal bel tipi orta bel yüksekliği iken kimi modellerde yüksek bel de tercih edilebilir. Yuvarlak vücut tipine sahip olan kadınlar daha düz kesimler tercih edebilirler. Dar paça ya da boru paça modeller vücut tipine uyacak seçimlerden olacaktır. Geniş paçalı pantolon modellerinde ise bel bölgesinin dar değil bol olmasına önem verilmelidir. Havuç tipi pantolonlarda bel bölgesinin geniş yapılı olması önemlidir.

    Kum Saati Vücut Tipine Göre Pantolon Kesimleri

    Kum saati vücut tipi, omuz ve kalçaların geniş olmasıyla beraber bel bölgesinin vücuda oranla ince kaldığı vücut tipidir. Bu vücut tipine sahip kadınlar pantolon seçimlerinde daha az zorlanırlar fakat birkaç püf noktaya dikkat etmelidirler.

    Düşük bel modellerde dar ya da boru paça tercih etmeleri gerekir. Bu sayede vücutta üçüncü bir genişlik yaratmazlar. Yüksek bel modellerde ise bel ve kalça arasında potluk olmayan modeller daha hoş bir görünüm yaratabilir.

    Kum saati vücut tipinde bacaklar kalın ya da ince yapılı olabilir. Kalın bacak tipine sahip olan kadınlar bu noktada daha desensiz kumaşlar tercih edebilirler.

    Düz Vücut Tipine Göre Pantolon Kesimleri

    Düz vücut tipi bel oyuntusunun az; omuz, bel ve kalça genişliğinin birbirine çok yakın olduğu vücut tipidir. Bu vücut tipinde bacaklar vücudun üst bölgesine göre çok kalın ya da ince olmazlar.

    Düz vücut tipine sahip kadınlar da pantolon seçimlerinde oldukça geniş seçeneğe sahiplerdir. Dikkat etmeleri gereken detayları ise şöyle sıralayabiliriz:

    Yüksek bel modellerde pileli beller ve kemer yer alan modeller tercih edebilirler. Bu seçim bel bölgesinin daha oyuntulu görünmesini sağlar. Bunun yanı sıra düşük ve orta belli pantolonlarda rahat ve geniş kesimler tercih edilebilir.

    Sarar’da her vücut tipine uygun farklı renklerde kadın pantolon modellerini bulabilirsiniz. Şık kombinler oluşturmanıza yardımcı olacak Sarar kadın pantolon modelleri, gardırobunuzun vazgeçilmezleri arasında yer alacak.

    Diğer Makaleler