remove
Trendler 10-2-2022 4 Dakikalık Okuma

Vücut Tipinize Göre Doğru Takım Elbise Seçimi

  • 1709
  • Yeni bir takım elbise alırken kişisel stil tercihleriniz ile beraber vücut tipinize uygun bir tercih yapmanız önemlidir. Bir takım elbisenin içinde şık görünebilmenin en iyi yolu kendi vücut tipinize uygun bir takım elbise seçmektir. Bu nedenle vücut tipiniz hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Peki, vücut tipleri nelerdir? Vücut tipinize göre doğru takım elbise seçimi nasıl yapılır?

    Üçgen Vücut Tipi

    Vücudun omuz ve üst bölgesine göre; bel ve kalça bölgesi daha geniş olan vücut tipleri, üçgen vücut tipi olarak ifade edilir. Eğer bu vücut tipine sahipseniz dikey çizgili takım elbise modellerini tercih edebilirsiniz. Şık bir görünüm için tek veya iki düğmeli ceketler vücut tipiniz için uygun olacaktır. Ayrıca desenli blazer ceketler de üçgen vücut tipine sahipseniz iyi bir seçenektir. Kemer kullanmak doğru bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Dar kalıplı gömlek ve ceket modelleri ise bu vücut tipi için önerilmemektedir.

    Ters Üçgen Vücut Tipi

    Sporcu veya atletik vücut olarak da ifade edilen ters üçgen vücut tipi, omuzların ve göğüslerin bel bölgesine göre daha geniş olduğu vücut tipidir. Yatay çizgilere sahip takım elbise modelleri sizin için idealdir. Slim fit ceket – gömlek modelleri vücut tipiniz için doğru tercihlerdir. Ayrıca çift düğmeli kruvaze ceketlere de kombinlerinizde yer verebilirsiniz.

    Dikdörtgen Vücut Tipi

    Dikdörtgen vücut şekline sahip erkekler genellikle zayıf ve uzun bir yapıya sahiptir. Omuzları genellikle bel ve kalçalarıyla aynı genişliktedir. Eğer dikdörtgen vücut tipine sahipseniz yatay çizgilere sahip takım elbise modellerini tercih edebilirsiniz. Blazer ve kruvaze ceket modelleri sizin vücut tipiniz için daha uygun olacaktır. Takım elbisenizle beraber doğru bir görünümü desteklemek için aksesuar olarak sıklıkla atkı veya fular kullanılabilirsiniz.

    Drop Sistemine Göre Doğru Takım Elbise Seçimi Nasıl Yapılır?

    Yukarıda bahsettiğimiz vücut tiplerinden birine sahipseniz kendi vücut tipinize uygun takım elbise seçimi yapılabileceğiniz gibi drop ölçümü sonucunda da uygun bir takım elbise seçebilirsiniz. Vücut tiplerinde kişisel farklılıklar olabilmektedir. Bu şekilde vücudunuza en uygun takım elbise seçimini vücut ölçülerinize göre yapabilirsiniz. Drop sistemi, hazır giyimde her beden ölçüsüne göre standart ürün bedenlemesi oluşturabilmek üzere geliştirmiştir. Ülkemizde kullanılan drop sistemi 4, 6 ve 8 drop olarak adlandırılmıştır. Bununla birlikte gelişen ve değişen beden fiti anlayışına göre, çağdaş ile modern çizgi arasına oturtulan 7 drop son zamanlarda sık kullanılır hale gelmiştir. Drop sistemi ceketin ana beden ölçülerini korumakla beraber drop ölçüsünü içeren karın ölçüsünde farklılık oluşturur. 6 drop, drop sisteminin standartını oluşturur. Normalden daha geniş ve uzun boylu iseniz 4 drop, normalden daha ince ve uzun boylu iseniz 8 drop tercih etmelisiniz. Drop sisteminde karın, kol boyu, etek boyu ve pantolon paça boyu ölçülerinde farklılık olması gerekir. Yukarıda bahsedilen tüm detaylar drop sisteminin doğru kullanılmasını hedef alarak bahsedilmektedir.

    Siz de Sarar mağazalarına gelerek drop ölçünüzü öğrenebilir ve size en uygun takım elbise modelini satın alabilirsiniz.

    Diğer Makaleler