remove
Sarev 1-9-2021 3 Dakikalık Okuma

Yaşam Alanlarında Koku Kullanımı ve Etkileri

  • 1428
  • Yaşam alanlarının güzel kokması herkes için önemlidir. Kötü kokular, ağır ya da ortama uygun olmayan seçimler ev içinde mutluluğunuz doğrudan etkileyebilir. Koku hafızası, kokuların insan zihnine etkileri uzun yıllardır konuşulan bir konu. Bu sebeple yaşam alanlarında koku kullanımı ve bizim üzerimizde bıraktığı etki çok önemlidir. Doğru koku seçimi ve ortama uygunluğu da bu açıdan üzerinde durulması gereken bir konudur. Biz de sizler için evlerinizde, yaşam alanlarınızda koku kullanımının etkilerini yazdık.

    Ev Kokusu Nasıl Seçilir?

    Nasıl huzur bulduğunuzu düşünün. Huzurlu bir ortamı hayal ettiğinizde aklınıza gelen şeyleri düşünün. Bu düşünceleriniz arasında burnunuza hangi koku geliyor? Bu koku işte evinizde bulunması gereken kokudur. Bazen sıcak bir kurabiye kokusu bazen de yasemin olarak gelebilir ancak koku bundan çok daha komplike bir şeydir. Ev kokusu seçerken sağlık etkisini de göz ardı etmemek gerekir. Mumun kalitesi, kullandığınız oda parfümünün içindeki kimyasal maddelerin kalitesi çok önemlidir. Kokulu mumlarda birçok madde kullanılabilir. Parafin bunlardan biridir ve parafin bir petrol türevidir. Ayrıca soya ve palmiye gibi bitkisel ve sağlıklı mum seçenekleri ile arı balmumu gibi opsiyonlar da mevcuttur. Mumun veya oda kokusunun esansiyel yağlar içermesi çok daha sağlıklı bir seçenek oluyor. Esansiyel yağlar doğal ve katkısız olduğundan hem ok sağlıklı bir seçenek sunuyor hem de yaşam alanlarınız da size huzur katıyor.

    Yaşam Alanların Koku Kullanımı

    Yaşam alanlarında kokulu mumlar veya oda kokuları hem rahatlatıcı hem de dekoratif bir seçenek olarak yer buluyor. Özellikle kokulu mumlar dekorasyon için öne çıkan güzel detaylar arasında. Bu sebeple kokulu mumları yaşam alanlarında kullanmak isteyen kişiler, mumun yaydığı koku kadar kullanıldığı hammaddeye de önem vermesi gerekiyor. Aynı zamanda verdiği yoğun koku ve dekoratif açıdan tercih edilen çubuklu oda kokuları da iyi seçilmesi gereken ürünlerin başında geliyor. Sadece görselliği ve yaydığı güzel kokuyu değil, kullanılan hammaddeyi de iyi seçmek önemli. Burada kaliteli ürün tercihi aradığınız huzura asla zarar vermiyor. Koku duyusunu harekete geçiren, çiçeksi, odunsu, baharatlı ya da birçok başka seçenekten birini seçerken sadece size iyi gelen kokuyu değil aynı zamanda sağlığınıza olan etkilerini de göz ardı etmemeniz gerekir. Oturma alanında ya da banyoda koku seçmek başlı başına bir iştir. Yorgun geçen bir günün ardından banyoda geçirdiğiniz zamanı daha da keyifli hale getirecek ve duyularınızı harekete geçirecek bir koku seçimi ile salonda arkadaşlarınızla keyif yaparken seçeceğiniz koku birbirinden ayrı notalarda olur. Hangi kokuyu ne zaman duymak istediğinize sizin zevkleriniz karar verecek.

    Koku Kullanımı ve Etkileri

    Koku insanların hafızasında çok uzun süre yer edinen bir duyudur. 5 duyu arasında en uzun hafızaya sahip bu duyu ile kendinizi rahatlatabilir, neşelendirebilir, hüzünlendirebilir ya da hayallere dalabilirsiniz. Tüm bu etkilere, hafızanızın ya da psikolojinizin neyi istediğine karar vererek tüm bu etkileri yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz

    Diğer Makaleler