remove
Trendler 1-9-2021 5 Dakikalık Okuma

Yaş ve Beden Ölçülerinize Göre Aksesuar Kullanımı

  • 1446
  • Yaşımız ve bedenimiz ne olursa olsun dolaplarımızın vazgeçilmez parçalarındandır aksesuarlar. Ancak doğru aksesuar kullanımı şıklığın önemli noktalarından olduğu için aksesuar seçerken ve kullanırken bazı önemli noktaları göz ardı etmemek gerekir. Bunların başında ise yaş beden ölçüleri gelmektedir. Stiliniz ne olursa olsun aksesuarlarınızı seçerken bu iki faktörü göz önünde bulundururak daha doğru seçimlerde bulunabilirsiniz. Aksesuarlarımızı sık sık trendlerin değişimine göre güncelleyip değiştirmemiz ve bunu yaparken kendi bedenimizi iyi tanımalıyız. Aksesuarlar kadınlar ve erkeklerde farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklara göre erkeklerin aksesuar seçimi; gözlük, kravat, gömlek, mendil, kol düğmesi, kravat iğnesi, saat, askı, kemer, atkı, eldiven, yelek, çorap, şapka şeklindedir. Kadınlar için aksesuarlar ise; gözlük, saat, yüzük, küpe, bilezik, kolye, toka, kemer, atkı, eldiven, çorap, şapka, eşarp, şal, fular olarak kendini göstermektedir.

    Ancak bu aksesuarları seçerken ve kullanırken yaş ve beden faktörünün önemi nedir? Nasıl etkileri vardır?

    Aksesuar Seçerken Yaş Faktörü

    Yaşımız, stilimizi belirlemese de kıyafet ve aksesuar seçimlerinde önemli faktörlerin başında gelir. Her yaş grubu her aksesuarı kullanmamalıdır. Bu bazen kötü bir görünüme sebep olabilir. Klasik bir stile sahip genç veya orta yaşlı bir kadın bu kombinini şık takılarla tamamladığında şıklığı bir bütünlük oluştururken, bunu daha genç bir kadın spor şıklığına dahil ederse beklediği şıklığı elde edemez. Yaş hem tarz belirlemede de hem de bu tarza ait parçaların seçilmesin oldukça önemli bir yere sahiptir.

    Ancak yaştan bahsettiğimizde insanların yaşına göre giyinmesi ile ilgili bir kesin yargının olmadığını da belirtmekte fayda var. Yaş kavramı kişinin görünmek istediği ve hissettiği enerji ile bağlantılıdır. Bu sebeple bu yaşın tarz belirlerken önemli olduğunu ve aksesuar seçiminde de ayırt edici bir öneminin olduğunu ifade etmek gerekir.

    Aksesuar Seçerken Beden Ölçüleri

    Dünyada her kişinin kendine has bir vücut yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bazı temel noktalar üzerinden beden yapıları birbirinden ayrılarak belirli sınıflandırmalar yapılabilir. Bu sınıflandırma kıyafet seçerken çok belirleyicidir. Sizi en iyi halinizle gösteren bir kıyafet kesinlikle şıklığa daha yakındır.

    Kıyafetlerimizi beden yapımıza göre ayırarak seçim yaparsak çok daha şık olacağımız su götürmez bir gerçektir. Kıyafetlerimizi tamamlayan unsurların başında ise aksesuarlar gelir. Aksesuarların olmadığı bir görüntü tam anlamıyla şık diyemeyiz. Ayrıntıların şıklıkla doğrudan bir ilgisi vardır. Aksesuarlar da bu ayrıntıları oluşturur.

    Peki bedenimize göre aksesuarları nasıl seçmeliyiz?

    Bu sorunun çok basit bir yanıtı yoktur. Ancak bazı püf noktaları elbette ki vardır. Onları şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Kısa boylu kişiler çok büyük aksesuarlar tercih etmemeli
    • Çok büyük bedenler büyük aksesuarları kolaylıkla kullanabilirler
    • Zayıf yapılı kişiler yine büyük kolye ve küpelerden uzak durmalı
    • Kısa boylu kişiler uzun kolyelerden uzak durmalı
    • Çok büyük şapkalar yine uzun boylu ve yapılı kişiler için daha uygundur
    • Büyük saatler için daha kalın bilekler uygundur
    • Boyun kısmı uzun olanlar fular ve şalları daha iyi kullanabilirler
    • Bel kısmı çok ince olanlar için büyük kemerler uygun değildir

    Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Aksesuar seçerken tüm bu detaylardan bağımsız bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Onlar da genel olarak aşağıdaki gibidir:

    • Üçten Fazla Aksesuarı Bir Arada Kullanmayın

    Özellikle aksesuar seçiminde büyük ve gösterişli ürünler tercih ediyorsanız, bunun sayısının üçten fazla olmamasına dikkat etmelisiniz. Çok kalabalık ve karmaşık bir görünüm sizi şıklıktan uzaklaştıracaktır.

    • Palto ve Şal Kullanımı

    Paltolarla birlikte kullanılan şallarda yaka boyutunun öneminden bahsetmek gerekir. Büyük yakalı bir palto için battaniye gibi olan büyük şallar yerine, daha zarif ve ince şallar kullanılması çok daha iyi bir görünüm sağlar. Küçük bir yaka ve boş bir alan sunan paltolarla büyük battaniye şallar çok daha havalı duracaktır. Tarzınızı yansıtan şık modelleri ve sıcak tutan kumaşlarıyla erkek palto modellerine Sarar kalitesiyle ulaşabilirsiniz.

    • Saat Kullanımı

    Her ne kadar şık ve değerli mücevherlerle bezenmiş adeta bir mücevher gibi olan saatler olsa da saatler gece kıyafetleri ile bir bütünlük oluşturmazlar. Saat kullanımını günlük kıyafetlerle birlikte tercih etmek çok daha trend bir seçim olacaktır. Erkekler içinse durum biraz daha farklıdır. Şık ve takım elbise modelleriyle uyumlu bir saat gece davetlerinde de tamamlayıcı bir rol oynar.

    • Renkli Takılar

    Çok renkli, boncuklarda, taşlarda ve iplerden oluşan etnik takıları çok seviyor ve kullanmak istiyorsanız, bu rengi nötrleyecek kıyafetelerle birlikte kullanılması en doğru seçimdir. Renkli takılar düz renk ve etnik yapısını tamamlayan giysilerle bir bütünlük oluşturur.

    Diğer Makaleler