remove
Trendler 1-9-2021 3 Dakikalık Okuma

Yaz Kombinleri Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 1292
  • Yaz ayları denilince herkes bir anda hafifliyor. Bu hafifleme hayatın her alanında yaşanıyor. Moda ve kombinlerden bahsettiğimizde de hafiflik öne çıkıyor. Ancak bu hafiflikle beraber renkler de kombinlenirken dikkat edilmesi gereken şeyler söz konusudur. Yaz aylarında kombin yapmak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için yazdık.

    Renkleri Doğru Kullanmak

    Yaz ayları denilince renkler her zamankinden fazla ve canlı olarak karşımıza çıkıyor. Burada önemli nokta ise bu renkleri doğru kullanmak. Canlı renkleri kombinlemek, soft tonlara nazaran daha zor olabilir. Yaz aylarında zıt renkleri ve renk tonlarını profesyonelce kullanmak şıklığın ilk kuralını oluşturur. Yaz aylarında sıkça tercih edilen karışık renkli gömlek, tişört ve elbiseler kombinlenirken diğer parçalarda düz renklere yönelmek gerekir. Bu sebeple kıyafetinizin içinde olan renklerden en az dikkat çekeni ayakkabı ve çanta seçiminde kullanabilirsiniz.

    Beyaz Her Yaz İddialı

    Beyaz her yaz en çok tercih edilen renktir. Ancak baştan aşağı bembeyaz olmak o kadar da iyi durmayabilir. Yaz aylarının enerjik yapısını beyaz kombinlerinize yansıtmanın yolları mevcuttur. Kadınlar için renkli kolyeler, küpeler, bilezikler, eşarplar, gözlükler ve fularlar derken birçok seçenek mevcuttur. Bembeyaz bir elbise, ya da pantolon tişört kombinini renkli aksesuarlarla tamamlayabilir ve çok havalı görünebilirsiniz. Erkekler içinse renkli bileklikler, saatler, sneakerlar, gömlek ve tişörtler harika tamamlayıcı seçeneklerdir. Beyaz her yaz modadır, bu sebeple iyi kombinlenmesi gerekir.

    Çok Desen Karmaşası

    Yaz aylarında özellikle öne çıkan bazı desenler vardır. Bunların başında çiçek desenleri gelir. Çizgiler, geometrik ve batik desenler de yaz aylarında öne çıkan desenler arasındadır. Ancak bu desenlerin bir arada kombinlenmesi sizi şıklıktan uzaklaştırabilir. Bu sebeple yaz kombini yaparken kendinizi desenlere boğmamalısınız. Tek bir deseni daha düze parçalarla kombinleyerek çok daha havalı bir görünüm elde edebilirsiniz.

    Jean Olmazsa Olmaz

    Şortlar ve pantolonlar yaz aylarında yine hayatımızın büyük bir parçasını oluştururlar. Jean şortlar ve pantolonlar ise yaz aylarında beyaz bir tişörtle kolaylıkla kombinlenen kurtarıcı parçalardır. Hafif günlük ayakkabılar, sneakerlar veya sandaletlerle iki üç adımda şık görünmek mümkündür. Jean olmadan yaz şıklığından söz etmek pek mümkün değildir. Bu sebeple yaz aylarında sıklıkla tercih edilen jeanlare en çok neyin yakıştığını bilmek gerekir. Jeani en iyi tamamlayan renkler arasında ise, beyaz ve açık mavi gelir. Bu renkleri tişört, crop, gömlek ya da aksesuar seçerken tercih ederek hafif bir şıklığın tadını çıkarabilirsiniz.

    Keten Kumaşlar

    Keten elbiseler, etekler, pantolonlar… Yaz aylarının olmazsa olmaz ürünleri arasında kesinlikle %100 pamuktan oluşan bu sağlıklı keten kumaş ürünler vardır. Çok hafif terletmeyen ve sağlıklı yapısı ile sizi iyi hissettiren bu kumaşlar aynı zamanda şıklık için de oldukça iddialı parçalardır. Hafif bez ayakkabılar ya da dolgu topuklar ile yazlık şapka seçenekleri büyük aksesuarlarla kombinlendiğinde harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler