remove
Sarev 8-9-2022 4 Dakikalık Okuma

Yastık ve Yorgan Seçiminin Püf Noktaları

  • 964
  • Yaz Mevsiminde Yastık ve Yorgan Seçiminin Püf Noktaları

    Kaliteli bir uyku, sağlığımız için önemli olduğu kadar hayattan aldığımız keyfi de etkiliyor. Yatak odamızda uyku için tercih ettiğimiz ev tekstil ürünleri arasında ise yastıklar ve yorganlar ön plana çıkıyor. Doğru ev tekstil ürünlerini seçmek için mevsimsel etkileri de göz önünde bulundurmak gereklidir. Peki yaz mevsiminde yastık ve yorgan nasıl seçilir? Yastık ve yorgan seçiminin püf noktaları nelerdir?

    • Yaz mevsiminde yastık ve yorgan seçimi yaparken daha hafif ve terleme yapmayan ürünler tercih edilmelidir. Terleme yapmayan, ısı seviyesini kontrol edebilecek türde ürünlerin seçilmesi huzurlu bir uyku ortamı sağlayacaktır.
    • Yaz aylarında hepimizi rahatsız eden bir faktör de nemdir. Nemi çeken ürünlerin tercih edilmesi yaşam kalitesini ve uyku konforunu artıracaktır. Mikro jel yorganlar nemi çeker ve uyku sırasında rahat edilmesini sağlar. Nemden arınmış bir ortamda daha kaliteli ve sağlıklı bir uyku uyumak mümkün olur. Mikrofiber yorganlar terleme yapmadığı için tercih edildiği takdirde daha iyi bir uyku deneyimi sağar. Mikrofiber ürünlerin temizliği de oldukça kolay olup daha hijyenik ortamlar yaratmaları sebebiyle oldukça avantajlıdırlar.
    • Yaz aylarında yastık ve yorganlar sıklıkla yıkanmalıdır. Yastık ve yorgan seçimlerinde yıkanabilen ürünler tercih etmek hayatı kolaylaştırır.
    • Bambu ürünler tüm dokuma ürünlerde olduğu gibi yastık ve yorgan seçimlerinde de çokça tercih edilen ürünler arasındadır. Hem hijyenik hem de estetik bir ürün olmasının yanı sıra hafif bir yapısı olması sebebi ile kullanımı rahat ve sağlıklı bir üründür. Özellikle bambu yorganlar tüm mevsimlerde kullanılabilmesinin yanı sıra yazın da sıklıkla tercih edilen yorgan çeşitleri arasında yer almaktadır.
    • Yastık seçiminde en önemli kriter vücudumuza uygun ve sağlığımız için en ideal olan ürünü seçmektir. Yükseklik, sertlik, kumaş gibi özelliklere karar verdikten sonra vücut yapımıza en uygun yastık seçimlerini yapmamız sağlık açısından oldukça önem taşır.
    • Yastık seçiminde yatış şekillerimiz de önemlidir. Vücut yapısına uygun bir yastıkta yatmak daha rahat bir uykuya ve dinlenmiş olarak uyanmaya olanak sağlar, dolayısıyla da hayat kalitesini yükseltir. Yan yatan ve omuzları geniş olan kişiler daha sert ve yüksek yastıklar seçmelidir. Sırt üstü yatanların ise orta yükseklikte yastıklar seçmeleri daha doğru olacaktır. Yatış şeklinize en uygun olan yastığı tercih etmek daha konforlu bir uyku deneyimi sunarken, gün içinde çok daha mutlu, huzurlu ve enerjik hissetmemizi sağlayacak, aynı zamanda sizleri boyun, omuz, bel gibi çeşitli kas-iskelet sistemi ağrılarından koruyacaktır.
    • Yastık ve yorgan seçiminde bir diğer önemli kriter yastık ve yorganın üretildiği malzemelerdir. Özellikle yaz mevsiminde pamuk ve yün kumaş tercih edilmesi daha doğal ve sağlıklı bir uyku ortamı oluşturacaktır. Yün kumaşın yüksek nem emebilme özelliği, küf ve nem barındırmaması, hassas ciltler için uygun olması, sağlam ve dayanıklı olması ve terletmemesi yaz mevsimi için ideal bir kumaş seçimi olduğunu göstermektedir.

    Sarev’in geniş ve ilham veren ev tekstil ürünleri arasında ihtiyacınıza özel, yaz mevsimine uygun yastık ve yorgan modellerini bulabilirsiniz. Hem yatağınızı şık bir şekilde dekore edebileceğiniz hem de uyku kalitenizi artırabileceğiniz ürünler Sarev’de sizleri bekliyor.

    Diğer Makaleler