remove
Trendler 14-12-2022 4 Dakikalık Okuma

Yılbaşı Etkinlikleri için 5 Rota Önerisi

  • 628
  • Yeni yıl coşkusunu yaşamamıza kısa bir süre kaldı. Yeni yılı sevdiklerimizle beraber, farklı destinasyonlarda keyifli vakit geçirerek karşılamak güzel bir hatıra olacaktır. Büyüleyici süslemelere, ışıklara eşlik eden masal gibi kar yağışı da tatil rotalarını şekillendiriyor. Yeni yıla farklı bir lokasyonda ve farklı atmosferde girmek isteyen seyahat severler için konser organizasyonlarından, sakin ve doğanın tadını çıkaran etkinliklere kadar oldukça çeşitli seçenekleri bir araya getirdik.

    Yurt Dışı Rota Önerileri

    Phuket – Tayland

    Sıcak lokasyonları seviyorsanız ve yeni yıla sıcak bir iklimde, sahil kenarında doğanın eşsiz güzellikleriyle girmekten yanaysanız Tayland’ın en güzel köşelerinden biri olan Phuket’e rotanızı çevirebilirsiniz. Old Town’un hareketli ve 19. yüzyıldan kalma mimarisiyle Akdeniz kasabalarını andıran bu bölgede uzun yürüyüşler yapabilir ya da Patong’da yer alan eğlence mekanlarına uğrayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Patong’da bulunan Özgürlük Kumsalı ve Surin’de denize girerek yaz havasında bir yılbaşı tatili yapabilirsiniz. Phi Phi Adaları ise Phuket’te mutlaka uğramanız gereken bir diğer bölge. Yaklaşık iki saatlik harika bir tekne yolculuğunun sonunda bu doğa harikası adada vakit geçirebilir ve mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz.

    Rovaniemi – Finlandiya

    Eşsiz kuzey ışıklarının gösterisine tanıklık ederek yerel halkın efsaneleriyle birlikte karlar içerisinde etkileyici ve dingin bir gece geçirmek isterseniz Rovaniemi şehrinde yeni yıla farklı bir deneyimle girebilirsiniz. Ayrıca Husky Safari turu yaparak bu deneyiminizi taçlandırabilirsiniz. Kar kampı ve tatilini seviyorsanız yılbaşından sonrası için de bu güzel şehirde program yapabilirsiniz.

    Kıbrıs

    Yılbaşında konser organizasyonu tercih etmek isterseniz Kıbrıs doğru adres olacaktır. Birbirinden ünlü sanatçıdan oluşan sayısız konser etkinliği arasından tarzınıza ve dinlemek istediğiniz müziğe göre seçim yapabilirsiniz. Konsere katılırken bir yandan da yetenekli şeflerin elinden Kıbrıs’ın leziz yemeklerini tadabilirsiniz. Türkiye’ye yakın olması, nispeten ikliminin yumuşak ve sıcak olması da Kıbrıs’ı yılbaşı rotası olarak seçmeniz için nedenler arasında sayılabilir.

    Yurt İçi Rota Önerileri

    Sarıkamış – Kars

    Sarıkamış, Kars kışın neredeyse kristal bir kente dönüşüyor ve kış tatillerinin vazgeçilmez rotası haline geliyor. Dilerseniz Doğu Ekspresi’yle yolun tadını çıkararak dilerseniz de uçakla ulaşım sağlamak mümkün. Kayak ve snowboard ile birlikte, kültürel bir geziyi de harmanlayarak unutulmayacak bir yılbaşı tatili yapabilirsiniz. Ani Harabeleri’nden Katerina Köşkü’ne, Fethiye Camii’nden Tigran Honent Kilise’sine, Genç Kızlar Manastırı’ndan İç Kale’ye kadar görülecek birçok tarihi ve kültürü bir arada barındıran bu şehre hayran olarak ayrılacaksınız. Çıldır Gölü’nün kartpostallık manzarasını seyrederken balık tutabilir ya da kızaklı atlarla küçük bir tur yapabilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekerek buradaki anlarınızı ölümsüzleştirmek yeni yıla yeni hatıralarla başlamanızı sağlayacak.

    Nevşehir – Kapadokya

    Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Nevşehir, Peribacaları gibi ilginç jeolojik ve doğal yapılarıyla ziyaretçileri çekmeyi başarmıştır. Yılbaşında kar yağışıyla ve ışıklı süslemelerle birlikte yeni yıl havasına bürünen şehirdeki mağara otellerde konaklayarak sakin bir zaman dilimi geçirebilir ve tüflerin oyulmasıyla elde edilen bu yapıları inceleme fırsatı elde edebilirsiniz. Ayrıca hava koşullarının elverişli olduğu bir sabah sıcak hava balonlarına binerek bembeyaz kar örtüsünün bu ilginç jeolojik yapılar üzerindeki eşsiz manzarasını ve gün doğumunu seyredebilirsiniz.

    Yılbaşında katılmak istediğiniz etkinlikler için sıcak tutabilecek ve kaliteli dokusuyla şık görünümünüzü tamamlayacak deri eldiven, erkek mont ve kadın mont modellerini ve çeşitlerini Sarar kalitesiyle bulabilirsiniz. Ayrıca şal ve fular modelleriyle de şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

    Diğer Makaleler