remove
Özel Seçimler 27-3-2024 6 Dakikalık Okuma

Zamansız Stil: Classiccore

  • 52
  • Bazı moda akımları sadece belli bir döneme hitap ederken bazı akımlar zamandan bağımsız her dönem trendlerde kendini gösterebilir. Moda dünyasında her döneme etki eden akımlardan biri de Classiccore giyim tarzıdır. Bu giyim tarzı, klasik ve zamansız parçalardan oluşur. Modern dokunuşların buluştuğu stil, şıklık ve zarafeti vurgular. Minimalist detaylardan oluşan classiccore, trendlere meydan okumasıyla bilinir.

    Classiccore Nedir?

    Moda dünyası her geçen gün kendini yenilese de bazı stillerin hiçbir zaman modası geçmez. Classiccore, modası hiçbir zaman geçmeyen bir tarzdır. Sadelikten gelen şıklığı ortaya çıkaran classiccore giyim stili, her mevsim ve duruma hitap eder. Minimalizm ve kalite detaylarına odaklanan tarz, daha çok sadelikten hoşlanan kişilere hitap eder.

    Classiccore stilde temel parçalar kullanılır. Her erkeğin ve kadının dolabında olması gereken belli başlı parçalar, bu tarzın olmazsa olmazları arasında yer alır. Bunlardan ilki beyaz gömleklerdir. Özellikle spor ve şık giyim stiline uyum sağlayan beyaz gömlek, tarzı tamamlayan önemli bir parçadır. Bunun yanı sıra kalem etek, düz kesim pantolon ve blazer ceket gibi parçaların da olması gerekir. Bu kıyafetler, classiccore stilin temel taşları arasında yer alır. Classiccore giyim, yeniliklerden ziyade gelenekselliği benimser. Bu nedenle kıyafetlerde modadan bağımsız kesimler ön plana çıkar. Her döneme hitap eden basit ve etkili kesimler, bu giyim stilinin vazgeçilmezlerindendir.

    Classiccore’un Temel Unsurları

    Classicscore stilinin belirli unsurları vardır. Bunlar arasında renk, temel parçalar, kesim, düz çizgiler, bedeni tanıyarak seçim yapmak ve minimalizm ön plana çıkar.

    Classicscore stilde renk paleti genel olarak nötr tonlardan oluşur. Sadeliği vurgulayan renkler arasında siyah, gri, bej, beyaz yer alır. Bu renkler, şık kombinler oluşturmak için de tercih edilir. Ayrıca renklerin sade olması, kombin yaparken zamandan kazanmayı sağlar. Kombin oluştururken siyah ve beyaz gibi zıt renkleri bir arada kullanabilir, zarafetinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Fakat daha farklı bir tarz oluşturmak isterseniz baştan aşağı tek bir tondan oluşan parçalar kullanarak, modern ve minimalist bir görünüme sahip olabilirsiniz.

    Classiccore stilde her zaman için sadelik önemlidir. Abartılı kesimler, gösterişli baskılar ve göz yoran desenler bu giyim stilinde yoktur. Daha çok her döneme hitap eden belli başlı stiller ön plana çıkar. Kesimin sadeliği oldukça önemlidir. Vücuda yakışan ve tam olarak uyum sağlayan parçalar kullanılır.

    Kıyafetlerde kumaş kalitesi kadar dikişler de önemlidir. Seçilen kıyafetlerin dikişlerinin kalitesi oldukça önemli bir detaydır. İyi kalitede dikişler, dayanıklılığı kadar şıklığı garanti etmesiyle de tercih edilir.

    Classiccore Giyim Tarzı Nasıl Uygulanır?

    Classiccore giyim tarzını uygulamak için sadece o günün modasına uygun olan parçalar yerine, her döneme hitap eden kıyafetlerin bulunması önemlidir. Dolabınızda sizi tam anlamıyla ifade eden ve ihtiyacınıza uygun olan parçaların bulunmasına özen göstermeniz tavsiye edilir.

    Seçilen kıyafetlerin klasik kesimli olması gerekir. Kıyafetler vücudu saran ve rahat hissettiren nitelik taşımalıdır. Bu noktada renk seçiminde de sadelikten yana olmak önemlidir. Temel renkler seçilerek, şıklığı yakalamak mümkündür. Aksesuarlarda ise az ama şık parçaların bulunması gerekir. Kombinlere uyum sağlayabilen aksesuarları seçerek classiccore tarz ortaya çıkar. Seçilen aksesuarlarda da abartıdan uzak, şık ve modern bir görünüm kazanmak önemlidir.

    Classiccore tarzının en önemli aşamaları arasında kumaş seçimi yer alır. Seçilen kumaşın uzun ömürlü, dayanıklı ve kaliteli olması tavsiye edilir. Giyimde kalite hissiyatı ortaya koyan kumaşlar kullanarak, şıklığınızı vurgulayabilirsiniz.

    Bu giyim tarzını uygularken katmanlama tekniğinden faydalanabilirsiniz. Katmanlama tekniğinde kıyafetleri birbiriyle kombinleyerek, her mevsime uyum sağlayabilirsiniz. Örneğin; şık bir elbiseyi blazer ceket ya da kazakla birlikte giyerek, kombin oluşturabilirsiniz. Bu sayede elbiseyi her mevsime uygun olacak şekilde uyarlamış olursunuz. Son dokunuş olarak kendi stilinizi ortaya koymanız gerekir. Klasik parçalara kendinizden bir dokunuş ekleyerek, görünümünüze imzanızı ekleyebilirsiniz.

    Ünlü Classiccore Stil İkonları

    Classiccore giyim tarzından birçok stil ikonu etkilenmiştir. Bunlar arasında ilk olarak Audrey Hepburn dikkat çeker. Klasik zarafete sahip olan Hepburn, kusursuz şıklığın temsilcisidir. Zarif elbiseleri, etekleri ve bluz seçimleriyle giyim tarzına öncülük eder. Monako Prensesi olarak da bilinen Grace Kelly, son derece tarz ve sofistike bir görünüme sahiptir. Onun elbiselerinde daima bir şıklık ve sadelik bulunur. Tüm seçimlerinde modern ve şık tarzını ortaya koyar.

    Jackie Kennedy Onassis sade ve sofistike bir tarza sahiptir. Kombinlerinde ceket, pantolon ve elbiseler kullanır. Cate Blanchett hem özel günlerde hem de özel hayatında classiccore stilini modern bir şekilde yansıtır. Kırmızı halıdaki görünümü kadar, günlük hayattaki tarzıyla da dikkatleri üzerine çeker. Kraliyet ailesinin üyelerinden olan Kate Middleton, tüm seçimlerinde asaletini konuşturur. Etek ve ceket kombinleri ile birçok kişiye ilham verir.

    Siz de sarar.com üzerinden birbirinden şık parçalara göz atabilir, stil sahibi bir görünüm kazanabilirsiniz. Yeniliklerimizden ve kampanyalarımızdan haberdar olmak için de e-bültenimize üye olabilirsiniz.

    Diğer Makaleler