remove
Moda Sözlüğü 3-3-2023 3 Dakikalık Okuma

Gamboç Nedir?

  • 793
  • Kıyafetlerin korunması ve formunun bozulmadan seyahatlerde taşınabilmesi için kullanılan Gamboç hakkında detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

    Özel bir giysi kılıfı olan Gamboç, takım elbise başta olmak üzere kolayca kırışabilen giysilerin formunu korumak için üretilmiş bir tekstil ürünüdür. Gamboç, sadece kıyafetleri kırışıklardan korumakla kalmayıp, seyahatlerinizde veya günlük yaşamınızda gardırobunuzda giysilerinizin tozlanmasını önler ve deformasyon oluşmasına engel olur. Böylece giysilerinizi ilk günkü formunda ve dış etkenlerden koruyarak daha uzun süre kullanımını sağlayabilirsiniz.

    Gamboç Hangi Malzemeden Yapılır?

    Gamboç birçok farklı kumaştan üretilebilen bir üründür.

    Gamboç yapımında en sık kullanılan Non-woven, ambalaj sektörünün en kullanışlı kumaş yapısıdır. Kumaşında bulunan özel teknoloji sayesinde sıvı tutmaz, esnek, dayanıklı, yanmaz ve antibakteriyel olma özelliğine sahiptir. Bu kumaşın bir diğer özelliği ise doğada geri dönüşüm süresinin çok kısa olmasıdır. Ürün doğal koşullarda kaldığında güneş ve su gibi faktörlerden etkilenerek kısa sürede yok olur. Aynı zamanda geri dönüştürülebilir bir malzemedir.

    Gamboç yapımında sıklıkla kullanılan diğer bir kumaş olan Pamuk (Hambez), çevre dostu olan ekolojik bir üründür. Hassas ciltler için özellikle önerilen bu kumaş gamboçlarda kullanılarak giysilerinizin hava almasını sağlamaktadır. Pamuklu kumaştan yapılan gamboçlar 140, 180, 200, 300 gr. gibi çeşitli aralıklarda üretilmektedir.

    Polyester ipliklerden üretilen imperteks kumaşlar son derece dayanıklı oldukları için gamboç üretiminde kullanılmaktadır. İmperteks kumaşları ile üretilen gamboçlar, çok uzun süre kullanım imkanı sağlamaktadır.

    Gamboç Nasıl Kullanılır ve Ne İşe Yarar?

    Gamboç, giysilerin özel olarak korunması alanında devrim niteliğinde bir üründür. Özellikle sürekli hareket halinde olan kişiler için kulplu yapısı sayesinde çanta görevi de görmektedir. Ayrıca bu özel kılıf çeşitli form ve ebatlarda üretildiği için farklı kıyafetlerinizi ya da  aksesuarlarınızı seyahat ederken valize ihtiyaç duymadan yanınızda taşıyabilirsiniz.

    Gamboç, tasarımcılar ve perakendeciler için her zaman bir kalite göstergesi olarak görülmektedir. Bunun nedeni kıyafetlerin formunu korurken markanın kaliteyi desteklemesidir.

    Gamboç birçok amaçla kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları:

    • Giysileri toz ve farklı dış etkenlerden korumak.
    • Kıyafetleri kolay ve pratik bir şekilde taşımak.
    • Kıyafetlerin formunu korumak.
    • Gardıropta kıyafetleri saklamak.
    • Giysilerin uzun ömürlü olmasını sağlamak.

    Gamboç Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Her giysinin saklanması ve çeşitli dış etkenlerden korunması için özel bir ihtiyacı vardır. Bu nedenle gamboç alırken ihtiyacınızı doğru belirlemelisiniz. Takım elbiseler, gelinlik ve abiye kıyafetler için farklı boyutlarda gamboçlar bulunmaktadır. Gamboç’un üretildiği kumaş yapısı ve kalitesi de bir diğer önemli kriterdir. Nefes alabilen kumaştan üretilen antibakteriyel gamboçlar size kullanım avantajı sağlar.

    Diğer Makaleler