remove
Interview 24-10-2022 4 Dakikalık Okuma

Genç ve Dinamik Ofisler

  • 888
  • Modern ve minimal tasarımlar, son yıllarda ofisleri oldukça etkisi altına aldı. Loş ve kapalı atmosfere sahip bir ofis stili yerine göz yormayan ve ferah ofis tasarımları tercih etmek gün geçtikçe popülerleşiyor. İşlevsel tasarımlar, zamansız dokunuşlar, güneş ışığından faydalanan aydınlık ofisler çalışanlar için çalışma saatlerinin konforlu ve keyifli geçmesini sağlıyor.

    Ofisinizi dizayn ederken kişisel alanlarınızı korumaya özen gösterin. Dar bir alanda kalabalık bir ekip ile çalışılması gerekiyorsa abartıdan ve karmaşadan uzak mobilya tercihleri yaparak ferah dinamizmi yakalamanız mümkün. Ayrıca uzun saatler masa başında kalan çalışanlar için sandalyenin nitelikleri ve masa tasarımı oldukça önemli. Mutlaka bel desteği olan sandalyelerden tercih etmeye çalışmalı ve masanın boyu, eğimi gibi özelliklerin işin niteliğine uygun olduğundan emin olunmalı.

    Verimliliğin Artmasında Ofis Dekorasyonunun Etkisi

    Verimli çalışma için çalışma ortamının fiziki koşulları son derece önemli. Özellikle ısıtma, havalandırma ve aydınlatma en etkili faktörler arasında. Kış aylarında çalışanları sıcak bir ofisin karşılaması işe adaptasyon süresini kısaltarak verimi arttıracaktır. Aynı şekilde yazın bunaltıcı sıcağında ofisten çalışmaya devam eden çalışanlar için ofis mutlaka oda sıcaklığında tutulmalıdır. Özellikle çok sayıda kişinin çalıştığı ofislerde mutlaka temiz hava desteği bulunmalıdır.

    Uzun saatler ekrana bakarak çalışan ya da uzun okumalar yapanlar için ofis aydınlatmasının göz yormayacak nitelikte olması önemlidir. Bunların haricinde ergonomik ve göz yormayan bir ofis tasarımı da daha verimli işlerin ortaya çıkmasında oldukça önemlidir. Kurumsal imaj için tek tip ve modern bir ofis tasarımı, iş ortaklarınız için de iyi bir izlenim yaratacak hem de ofisinizi huzurlu ve verimli bir çalışma ortamına kavuşturacaktır.

    Uzun Aralıklardan Sonra Ofis Hayatına Dönüş

    Birçok sektörde, online toplantı vb. süreçlerinin dijital platformlara aktarılması ile şirketler ve firmalar organizasyonlarını online yürütme kararı aldı. Böylelikle remote / home office çalışma şekilleri inanılmaz bir popülerlik kazandı. Her ne kadar uzaktan çalışma, günümüzde yaygınlaşsa da çalışanların şirket içerisindeki organizasyonlara dahil olabilmesi, fiziksel görüşme gerektiren ortaklıklar vb. aksiyon gerektiren tüm süreçler beraberinde ofislere dönüş başladı.

    Çalışanların ofiste birlikte çalışmaya yeniden adapte olma sürecini daha kısa ve konforlu hale getirmek için yine ofis dekorasyonu çok büyük önem taşıyor. Daha minimal, modern ve konforlu bir şekilde yeniden tasarlanan ferah ve aydınlık ofisler, çalışanların home office rahatlığını iş yerlerinde hissetmelerini sağlayarak ofise adapte olmalarını hızlandıracaktır. Bununla birlikte disiplini hatırlatmak, aynı ortamı paylaştığı çalışma arkadaşlarıyla uyumu yeniden yakalamak, kurumsallığı vurgulamak da oldukça önemlidir.

    Ofis Şıklığı

    Kıyafet kodları, temiz ve özenli bir görünüm sağlama açısından şirketler için oldukça önemlidir. ‘’Dress code” kavramını ve neler içerdiğini tüm detaylarıyla incelemek için “Dress Code Çeşitleri Nelerdir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Ofisin genel ambiyansı kadar çalışanların kıyafet, ayakkabı ve aksesuar seçimleri, genel anlamı ile kombi tercihleri de hem çalışmaya şevki için hem de iş ortaklıklarında etkin rol sahibi olabilmek için oldukça önemlidir. Casual giyim tarzı şık ve rahat stili benimseyen iş insanlarının ilk tercihlerinden biridir. Kadın ve erkek kombinlerinde casual şıklık vadeden Sarar, sade ve minimal tasarımları ile maksimum şıklık yakalamak isteyenler için kusursuz parçalar sunuyor. Karışık desenlerden ve abartılı renklerden uzak, sade desenlerde ve kombinlemeye uygun tonlarda ofis kombinleri için hem kadın hem de erkek çalışanların gözdesi Sarar koleksiyonları oluyor.

    Diğer Makaleler