remove
Sarev 14-1-2022 4 Dakikalık Okuma

Küçük Evler için Dekorasyon Fikirleri

  • 1358
  • Yaşam şartlarının değişmesi ile birlikte yaşam alanlarımız olan evler de küçüldü. Bu durum evimizi doğru bir şekilde dekore etmeyi daha da önemli bir hale getirmektedir. İhtiyacınız olan eşyalarla alanınıza uygun seçimler yaparak evinizi istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz. Doğru dekorasyon uygulamalarıyla küçük boyutlara sahip olan evimizi olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Özellikle büyük şehirlerde 1+1 veya 2+1 evler oldukça fazla kullanılmaktadır. Küçük evler az eşya ve küçük alandan dolayı kolay dekore edilebilir gibi gözükseler de tam aksine büyük evlere kıyasla daha zor dekore edilirler. Kullanılacak alan dar olduğundan dolayı son derece fonksiyonel eşyalar kullanmak ve bunları mantıklı bir şekilde ev içerisine yerleştirmek gerekir. Eğer küçük bir eviniz varsa bu yazımızda küçük evler için önemli dekorasyon fikirlerini ve akıllı çözümleri paylaşacağız.

    Küçük Salon İçin Dekorasyon Fikirleri

    1. Açık renk eşyalar evi olduğundan daha büyük gösterdiği için salonunuza açık renk eşyalar tercih edebilirsiniz. Örneğin, beyaza yakın krem rengi parkeler ve açık renk bir koltuk takımı alanı daha büyük gösterecektir.
    2. Orta alanı geniş tutmak için koltukları duvara dayamalısınız. L koltuklar alan tasarrufu sağlamak için iyi bir seçenek olacaktır.
    3. Saklama alanına sahip olan koltuk ve sehpalar kullanmalısınız.
    4. Karanlık bir yer kalmayacak şekilde ışıklandırma yapmalısınız.
    5. Ayna ve camlar alanı geniş gösterdiğinden dolayı duvarlarda aksesuar olarak ayna ve cam kullanabilirsiniz.

    Küçük Yatak Odası için Dekorasyon Fikirleri

    1. Eğer küçük bir yatak odasına sahipseniz gömme dolaplar tercih ederek alandan tasarruf sağlayabilirsiniz.
    2. Açık renklerin alanı daha geniş gösterdiğinden bahsetmiştik. Yatak odasında da perdeden mobilyaya, nevresim takımından duvarlara kadar eşyalarınızı olabildiğince açık renklerde tercih etmelisiniz.
    3. Gardırobu aynalı tercih ederek hem boy aynası ihtiyacınızı giderebilir hem de aynanın alanı geniş gösterme yeteneğinden faydalanabilirsiniz.
    4. Eğer üzerine abajur koyacak bir komodini yerleştirmeye yeriniz yoksa aydınlatma ürünlerini tavandan veya duvardan aşağıya sarkıtılabilecek olan ürünlerden tercih etmelisiniz.

    Küçük Mutfak için Dekorasyon Fikirleri

    1. Eğer mutfağınız açık renklerde değilse küçük ev aletlerinizi açık renk tercih ederek küçük dokunuşlarla alanı daha geniş gösterebilirsiniz.
    2. Duvara ve dolap içine konumlandırılabilir bolca raf kullanarak fazladan depolama alanı yaratabilirsiniz.
    3. Küçük mutfaklar için açılır kapanır masalar tercih etmelisiniz.
    4. Aydınlatma ürünlerini minimal olanlardan seçmelisiniz. Ayrıca mutfak dolaplarının altına tezgâhı aydınlatacak LED ışıklar taktırabilirsiniz.

    Küçük Banyo için Dekorasyon Fikirleri

    1. Banyo seramiklerinin karmaşık desenli veya koyu renkte olması banyoyu olduğundan daha küçük gösterecektir. Bu sebeple seramikleri ve fayansları beyaza yakın açık renklerde tercih etmelisiniz. Seramik ve fayanslar tamamen açık renklerde ise banyo aksesuarlarını ve banyo paspasını koyu renklerden seçerek banyoda dengeli bir görünüm sağlayabilirsiniz.
    2. Zemine temas etmeyen ve duvara monte edilen klozet ve lavabolarla daha büyük bir boş alan görünümü elde edebilirsiniz.
    3. Buzlu camlar yerine şeffaf camlara sahip duş kabinleri alanın bölünmediği hissini oluşturarak banyoyu olduğundan daha büyük gösterecektir.
    4. Raflı dolaplar kullanarak kirli sepetini dolap içine yerleştirebilir ve alandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

    Siz de yukarıda yazılan küçük ama oldukça etkili olan dekorasyon önerilerini uygulayarak küçük alanlara sahip evinizi olduğundan büyük gösterebilirsiniz. Uygulaması çok kolay olan bu dekorasyon fikirleri küçük evler için adeta hayat kurtarıcı fikirlerdir. Sarev’in birbirinden çeşitli ev dekorasyon ürünleri ile dekorasyonunuza şıklık katacak en kaliteli parçalara buradan ulaşabilirsiniz.

    Diğer Makaleler