remove
News 23-1-2024 5 Dakikalık Okuma

Sarar Yeni Yatırımlarla Büyümeye Devam Ediyor

  • 67
  • Nesilden nesile aktarılan bir başarı öyküsü olan Sarar, bu başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Başta hazır giyim ve tekstil olmak üzere enerji, otomotiv ve gayrimenkul gibi alanlarda da faaliyetlerini sürdürüyor.

    Sarar’ın kökleri 1944 yılına uzanıyor. 12 metrekarelik bir terzi dükkânında filizlenmeye başlayan marka, önümüzdeki yıl 80. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Sarar, dünya çapında adından söz ettiren bir marka olarak ihracatının %70’ini Avrupa’ya yapıyor. Emek, kalite ve vizyon temelinde sarsılmaz bir yapıya sahip olan Sarar’ın yenilikçi girişimleri de Türkiye’ye ilham veriyor.

    Zamansız ve zarif şıklığı simgeleyen Sarar giyim ürünleri, pamuk hammaddesi üzerine çalışılarak tasarlanır. Lüks marka kalitesini ortaya koyan Sarar giyim ürünleri her zaman prestijli yaşamın da göstergesi olarak algılanır.

    Sarar Gençlerle ve Dijitalleşerek Büyüyor

    Üçüncü nesil gençlerle dijitalleşmeye odaklanan Sarar, yenilikçi dinamiklerle hareket ediyor. Son teknoloji yenilikleri iş odaklarına entegre ederken genç beyinlerin yaratıcılığını da ön plana çıkarıyor. Yapay zekâyla çalışan takip sistemleri gibi dijitalleşme adımları atan Sarar’ın önde gelen isimleri işleri yavaş yavaş yeni nesile devrediyor. 

    Sarar’ın yeni nesil isimlerinden Ece Özalp dijitalleşme alanında büyük adımlar attıklarını dile getiriyor. Özalp, dedelerinden kalan başarı mirasını devralıp daha büyük başarılara yürüdüklerini de sözlerine ekliyor.

    Sarar içindeki üçüncü nesil dinamikler markanın geleceğinin ışıltısını yansıtıyor. Yeşil dönüşüm, sürdürülebilirlik, düşük karbon salınımı ile üretim yapmayı hedefleyen yeni nesil Sarar, hem üretimi hızlandırmayı hem de güçlenmeyi hedefliyor. 

    Sarar cinsiyet eşitliğini destekleyen yaklaşımlarıyla da fark yaratıyor. Sarar çalışanlarının %75’ini kadınlar oluşturuyor. Kadınların aktif iş hayatında rol oynamasına öncülük eden Sarar, hazır giyimde 50 ülkeye ihracat yapıyor.

    Giyimde Uzak Doğu’yu ev tekstilinde Balkanlar’ı hedefleyen Sarar, pazar zorluklarını değerlendirerek yeni adımlar atmayı planlıyor. Amiral gemileri giyim sektörü olan Sarar’ın gayrimenkul projeleri de dikkatleri üzerine çekiyor. Önümüzdeki yıllarda gayrimenkul projelerine ağırlık vereceklerini ifade eden Özalp; ticaret merkezi, AVM ve konut gibi projelere de başlayacaklarını ifade ediyor.

    Sarar’ın üçüncü nesil üyeleri büyüklerinden aldıkları mirası dikkatli adımlarla başarıyla devam ettiriyor.

    50 Milyon Yatırımla İstanbul’da Yeni Otel Projesi

    Eskişehir’de beğenilen bir otelleri olan Sarar Grup, otelcilikteki başarılarını yeni otel projesiyle sürdürmeye devam ediyor. Beylikdüzü’nde yeni bir otel yatırımına başlayan Sarar, bu alanda istihdam yaratmanın önemine inanıyor. 250 odalı bir otel projesi olan bu yeni proje hem mimari hem işlevsellik açısından Türkiye’ye değer katacak projeler arasında yer alıyor.

    Sarar Grup üçüncü kuşak yöneticilerinden Ece Özalp otel projesini anlatırken açtıkları ilk otelin çok beğenilmesi ile dışarı açıldıklarını ifade ediyor. Otelcilik alanındaki yatırımlarının istihdam yaratma açısından değerli olduğunu belirten Özalp, tekstil dışı yatırımlara ağırlık verdiklerini söylüyor.

    Güneş Enerji Santrali ile yapılandırılan otel, enerjiye dönük 3,5 milyon dolarlık yatırımı ile dikkat çekiyor. 2025 yılının sonlarına doğru bitmesi planlanan otel projesinde uygulanan enerji yaklaşımları sürdürülebilir bir yaşamı destekliyor. 

    Eskişehir’de eski otogar projesi de Sarar’ın öne çıkan projeleri arasında dikkat çekiyor. Üst kısmı rezidans alt kısmı AVM olarak tasarlanan projenin, aynı şekilde 2025 yılında tamamlanması bekleniyor.

    Sarev Fabrikası Kendi Enerjisini Üretmeye Hazırlanıyor

    Dünya genelinde ciddi bir sorun haline gelen enerji kaynaklarını verimli şekilde kullanmak oldukça önemli. Sarar geleceğe dönük vizyonuyla bu alanda adım atan ilk şirketler arasında yer alıyor. Sarev markası ile ev tekstil sektöründe de faaliyet gösteren Sarar, fabrikasında kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor. Hem üretim verimliliğini artırmayı hem de dünyanın enerji kaynaklarını çevre dostu çözümlerle doğru kullanmayı hedefliyor.

    Sarev fabrikasında uygulamaya geçirilmesi planlanan yenilenebilir enerji çözümleri, Türkiye’nin Avrupa standartlarında fabrika üretimine odaklanmasında önemli bir rol oynuyor. Yenilenebilir enerji kaynakları ile üretim yapmak fabrikaların enerji maliyetlerini de düşürüyor. Fabrikalar kendi elektriklerini ürettiğinde enerji kaynaklarının verimli kullanılması söz konusu oluyor. Sarev fabrikası yenilenebilir enerji üretimine yatırım yaparak Türkiye’deki geleceğe dönük, çevre dostu ve sürdürülebilir projelerden birine imza atıyor.

    Diğer Makaleler